Olijfoliekoekjes

Wij vonden het weer eens tijd om Griekse olijfoliekoekjes te maken! Als je weleens in Griekenland bent geweest dan ken je ze ongetwijfeld. Ze zijn overal te vinden in gebakwinkels, bakkerijen en je zult ze ook krijgen bij mensen thuis op de koffie. Wij hebben deze koekjes zelf gemaakt in ongeveer 45 minuten en echt moeilijk is het niet. Probeer het zelf eens uit! Het recept staat hier onder.
Ingredienten voor ongeveer 20-25 koekjes:
1/8 liter extra vierge olijfolie (hier te bestellen)
75 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
halve theelepel kruidnagelpoeder
250 gram bloem
halve eetlepel bakpoeder
sesamzaad
De oven voorverwarmen op 200 graden. Meng de olijfolie, suiker, kaneelpoeder en kruidnagelpoeder met een klein scheutje water en mix het geheel ongeveer 3-4 minuten. Doe vervolgens de bloem en bakpoeder er doorheen en kneed het door tot het een deeg wordt. Neem een snijplank of bordje en leg daar verspreid sesamzaad op. Maak kleine balletjes deeg en druk die plat in het sesamzaad zodat je kleine koekjes krijgt. Leg deze op bakpapier in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Houd de oven wel in de gaten, want de tijden kunnen nog weleens verschillen per oven. Zijn ze klaar, laat ze dan even afkoelen op de bakplaat en verras iedereen met zelfgebakken koekjes!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *